vineri, 29 martie 2013

Grand Theft Auto V - Data de lansare, Review


Rockstar Games tocmai a anunţat data de lansare pentru Grand Theft Auto IV :  17 septembrie 2013! 
GTA V promite cea mai cuprinzătoare lume de joc deschisă realizată vreodată de studiourile Rockstar Games: întregul Los Santos (replica virtuală a Los Angeles-ului real), precum şi împrejurimile acestuia vor fi recreate în detaliu.
 GTA 5 va renunţa la unele mecanici de joc din titlurile anterioare, le va îmbunătăţi pe altele şi va introduce noutăţi majore în ceea ce priveşte gameplay-ul. De departe cea mai interesantă astfel de adiţie vor fi cele trei personaje principale, între care jucătorii vor putea schimba oricând doresc.
Primul dintre aceşti noi (anti)eroi este Michael, un fost spărgător de bănci ce abia a depăşit vârsta de 40 de ani. Michael se retrăsese din activităţile ilegale după încheierea unei înţelegeri cu FIB (echivalentul FBI-ului în universul GTA). Are doi copii adolescenţi şi îşi urăşte nevasta (Amanda). Michael este cel ce narează primul trailer din GTA 5.
A doua faţă nouă este cea a lui Trevor, un veteran de război cu psihicul distrus pe parcursul anilor, în urma consumului de droguri. Trevor joacă un rol foarte important în trioul protagoniştilor, fiind un pilot cu experienţă.
Cel de-al treilea personaj controlabil este Franklin, un tânăr afroamerican ce şi-a început o promiţătoare carieră de recuperator. Fiecare dintre aceste trei personaje va beneficia de propriile abilităţi şi fire narative, poveştile celor trei urmând să se intersecteze în anumite momente. Vocile personajelor nu vor fi interpretate de actori foarte cunoscuţi.
Pe lângă cei trei eroi principali, în GTA 5 îşi vor face apariţia şi alte personaje din Grand Theft Auto IV şi Episodes from Liberty City, oficialii Rockstar afirmând că toate aceste jocuri sunt plasate în acelaşi univers. Nu vom avea parte însă de personaje din vechile titluri GTA, Rockstar dorind astfel să delimiteze noile titluri HD de "epoca de aur" a seriei.
Chiar şi Los Santos, oraşul în care se va desfăşura Grand Theft Auto IV , este foarte diferit de versiunea prezentă în GTA San Andreas. Rockstar se laudă ca GTA 5 va beneficia de cea mai mare lume de joc de până acum, harta fiind mai întinsă decat cele din Red Dead Redemption, GTA 4 şi GTA San Andreas combinate! Rockstar promite că mediul de joc din GTA 5 va combina cele mai bune elemente ale jocurilor lor precedente (spaţii deschise imense a la RDR şi ambianţa urbană caracteristică seriei GTA - vor exista plaje, munţi, sălbăticie, o porţiune de mare, o bază militară, precum şi suburbii).
Pentru GTA 5, Rockstar pune un accent deosebit pe diversitatea misiunilor, jafurile (în special cele ale băncilor) jucând un rol foarte important. Jucătorii vor putea schimba între personaje chiar în timpul misiunilor: spre exemplu, vor putea alege să piloteze un avion alături de Trevor, să elimine urmăritorii cu ajutorul unei puşti cu lunetă din perspectiva lui Franklin sau să mânuiască o puşcă de asalt în pielea lui Michael. Pe lângă misiunile principale, vor exista şi obiective secundare, generate în mod dinamic.
Au fost eliminate misiunile romantice din GTA 4, personajele având în continuare posibilitatea de a se întâlni şi de a petrece timpul liber alături de alte NPC-uri: Amanda (soţia lui Michael), Jimmy (fiul acestora), Lamar (amicul sărit de pe fix al lui Franklin) sau Ron (prietenul lui Trevor). Nu va lipsi nici telefonul mobil, care va putea fi folosit acum pentru accesarea Internet-ului.
Au fost îmbunătăţite şi sistemele de luptă, atât în ceea ce priveşte confruntările armate, cât şi duelurile corp la corp. Totuşi, accentul va fi pus în continuare pe schimburile de focuri. Şi fizica a suferit îmbunătăţiri semnificative, cei de la Rockstar lăudându-se că maşinile din GTA 5 se vor controla în stilul bolizilor din jocurile de curse clasice.
În privinţa graficii, GTA 5 va beneficia de pe urma unor sisteme îmbunătăţite de iluminare şi shadere, a unui draw distance sporit şi a unui sistem nou de animaţii pentru pietoni, realizat prin intermediul procedurii de motion capture.




2 comentarii: