luni, 11 februarie 2013

Review The Cave

Ron Gillbert este un nume cunoscut in randul gamerilor pentru jocuri ca  Monkey IslandManiac Mansion sau Day of the Tentacle.
The Cave, jocul ce tocmai a fost lansat de studioul Double Fine, poarta de asemena amprenta vizibila a lui Gillbert






La inceputul jocului suntem intampinati de vocea naratorului, acesta fiind pestera insasi, o alta trasatura a jocurilor lui Gilbert fiind umorul, care se regaseste si in The Cave.
























Pentru a incepe jocul, trebuie sa alegi trei personaje, dintr-un total de sapte(MonkAdventurerHillbillyScientistTwinsKnight şi Time Traveler)  fiecare avand propria poveste. In functie de personajele alese modul de rezolvare al nivelelor se modifica dar timpul ramane relaativ acelasi. Astfel ca pentru a putea termina povestea cu toate personajele trebuie sa parcurgi jocul de cel putin 2 ori.
























La prima trecere prin The Cave vom avea parte de 4 niveluri generale  şi 3 niveluri personalizate pentru fiecare din cele trei personaje alese. La următoarele rejucări (cu alte personaje), cele trei nivele personalizate vor fi cu totul altele, acest lucru schimband cum am mai spus si modul de rezolvare a unui puzzle.

Puzzle-urile sunt realizate cu inteligenţă şi umor şi au diverse niveluri de dificultate, însă există foarte puţine şanse ca jucătorul să nu reuşească să continue vreun nivel de unul singur. Iar acele puţine şanse nu sunt din vina jucătorului, ci mai degrabă din cauza felului în care au fost realizate unele dintre puzzle-uri





















Grafica este destul de buna iar in combinatie cu sunetele din joc ofera un mediu disctractiv in care sa iti eliberezi neuronii pentru a rezolva puzzle-urile ce ti se ofera. Designul puzzle-urilor este interesant, dar repetitiv si deseori dureaza prea mult timp pentru a rezolva o misiune relativ simpla. De asemenea, vei fi nevoit sa folosesti toate personajele pentru un singur nivel, ceea ce inseamna acelasi drum care trebuie parcurs de 3 ori!

The Cave are si cateva bug-uri, unele care chiar testeaza limita tolerantei, dar asteptam cu nerabdare un patch pentru acest joc, care in ciuda micilor probleme (pe care sa recunoastem, toate jocurile le au), reuseste sa te tina pe jar pana la terminarea puzzle-urilor.























Jucatorul poate controla un singur personaj la un moment dat, fara posibilitate de a muta camera manual, ea facand focus pe personajul respectiv.  Controlul este relativ usor, jocul poate sa fie jucat folosind tastatura, gamepad, mouse, ceea ce ofera o mare libertate de alegere in functie de adeptul caror tipuri de controale sunteti. Daca nu va reasiti in niciuna din cele 3 tabere mentionate mai sus puteti de asemenea sa le combinati intre ele pentru a avea o experienta de joc relaxata, comoda si distractiva. Daca alegeti sa jucati din tastatura, tastele directionale sunt prea-cunoscutele sageti, sapce reprezinta jump-ul, iar personajele pot fi schimbate folosind tastele 1, 2, sau 3. Daca folositi mouse-ul,personajele pot fi controlate ca într-un point&click prin click-stânga al mouse-ului, dar de asemenea pot fi controlate pas cu pas ţinând butonul apăsat şi mişcând cursorul în direcţia dorită. Schimbarea între cele trei personaje se face extrem de uşor, prin apăsarea unui buton numeric sau mişcarea rotiţei de scroll.



























Toate acestea fiind spuse, The Cave este un joc interesant si distractiv care reuseste sa te tina in scaun atat datorita graficii si a sunetului, dar mai ales datorita puzzle-urilor care iti mentin multimea de neuroni "in priza"

Recomandarea mea este sa il incercati deoarece jocul aduce aminte de Machinarium sau Braid iar cunoscatorii vor sti despre ce vorbesc ;)
Cerinte minime de sistem:
OSWindows XP SP3
Processor: 1.8 GHz dual core CPU
Video Card: 256 MB GeForce 8800, Radeon 3850, or Intel HD 2000 Graphics
Hard Disk Space: 1.5 GB HD space
Memory (RAM): 1 GB RAM
DirectX: 9.0c
Sound Card: DirectX Compatible Sound Card

Cerinte de sistem recomandate:
OSWindows 7
Processor: Intel Core 2 Duo at 2.2 GHz, or AMD Athlon 64 at 2.2 GHz
Video Card: 512 MB GeForce 220, Radeon 4550, Intel HD 3000 Graphics
Hard Disk Space: 15 GB HD space
Memory (RAM): 1 GB RAM
DirectX: 9.0c
Sound Card: DirectX Compatible Sound Card

Keep the game rollin' !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu